Diet den nya trenden

Överallt snackas det om diet. Alla går på diet, tjocka som smala ALLA.

Det har blivigt en fluga att banta. Man hör det överallt, läser om det överallt och alla kanaler visar något med diet. Den här flugan är jobbigare än pokemon flugan.

Det sjuka är att alla lyckas med det. Snart har inte Sverige några tjockisar kvar. Vem ska lågstadietkidsen mobba nu då? Tycker det är starkt att alla som gett sig in i det här inte får återfall och blir tjock igen. Nästan så att man funderar på att börja banta. Inte för att jag behöver det utan bara för att vara trendig.


Analfabet

Jag och min tjej satt och diskuterade språk och kom in på analfabeter.
Där blev vi genast oense.
Att en analfabet är en person som inte kan läsa eller skriva sitt modersmål fullt ut är vi överens om, men jag står fast vid att det inte är en diagnos man får. Utan en stämpel utav samhället så att man inte ska kategorisera  

analfabeten som ointelligent. Min tjej höll inte med. Analfabet är en person som fått diagnosen att den inte kan läsa eller skriva. Det lutar mer åt dyslexi när det gäller hennes åsikt tycker jag.
Hade analfabeten lyssnat på fröken på lektionerna så hade den kunnat läsa och skirva idag

Vi kom aldrig fram till något, men om någon analfabet kännare hittar in på sidan så kan den gärna förklara hur det ligger till. Helst av allt skulle jag vilja ha en kommentar utav en analfabet om ämnet men den kan ju inte läsa mitt inlägg. Synd


Veckans + & -

Veckan som gått har varit ganska innehålls rik, så jag tänkte ta upp det bästa och sämsta med V20

Plus:

1 Nyregistrerat företag
Har bildat ett nytt bolag idag. Har gett mig in i en bransch jag inte visste mycket om. Men nu har jag satt mig in i den och kan allt, tror jag. Det skall bli hur kul och intressant som helst att driva detta företag. Mer om den längre fram.

2 Systeryster
Min  underbara syster tar studenten om två veckor och jag och R har köpt världens bästa present till henne.

3 Min nya mobil
Skaffade en ny mobil i måndags. Hur grym som helst har massa tuffa funktioner. Senaste värsting värstingen såklart. (se bild )

4 Massage
Fick tips utav en kollega om en proffsmassör som var grym. Så jag bokade tid och var där.
Det var det skönaste jag har varit med om trots att det gjorde ont. Hade ett leende på läpparna i minst en timme efteråt. Jag var i himmelriket.


Minus:

1 Wannabe trendsättarbloggare:
Är allergisk mot alla bloggare som skriver om det senaste toppen ifrån H&M. Lars Wallin släng dig i väggen, fjortonåriga bloggare tar över nu. Men frågan är om inte "minut för minut" bloggare är värre?
Skriver ungefär 30 inlägg per dag. Till råga på allt är inläggen fantasilösa.

2 Uteserveringarna
Hur pallar folk och sitta på uteserveringarna när det fortfarande är kallt ut. Blåa i ansiktet och jackan på så sitter dem och tvingar i sig en avslagen storstark. Krögarna är ju inte dummare att dem öppnar tidigare och tidigare för varje år. För dem vet att det finns idioter som sätter sig på uteserveringarna oavsett väder. Om 10 år öppnar uteserveringarna på juldagen. 

3 Min nya mobil

Uselt batteri, måste ladda batteriet varje dag. 



image15


Sahara Hotnights

Var på Sahara Hotnights spelningen i fredagskväll.

Tyckte tyvärr att det var lite sådär, hade förväntat mig mycket mer action från deras sida.

Tyckte inte musiken var så bra som jag hade förväntat mig, men jag ska verkligen inte yttra mig om det. Jag har noll koll på vad som låter bra eller dåligt när det gäller musik. Jag vet vad jag tycker är bra och dåligt däremot.

 

Att jag har nollkoll får jag bevisat varje gång jag och tjejen sitter bänkade framför dumburken och kollar (mot min vilja) på idol. Varje gång jag tycker någon är bra så säger tjejen att det var gräsligt. Juryn då? Jo dom håller alltid med min tjej, sågning efter sågning.

Och när jag tycker något är usel. Då är det halleluja moment och Peter ?wannabe pokerproffs/enda kända tv:profilen som inte får ligga?  Swartling välkomnar dom hjärtligt välkomna till finalen i Stockholm. Detta slår aldrig fel.

 

Så jag kan inte säga om spelningen var bra eller inte jag uppfattade den som sådär.

Men avslutningen var dock bättre. Eftersom min stekiga polare har legat med sångaren i Sahara Hotnights så blev vi inbjudna till lougen. Där satt vi och drack bärs och snacka en del skit. Dessa rockiga tjejer var inte så rockiga som jag trodde. Det var en ganska lugn och stillsam lougefterfest.    
image13

Minskar bidrag arbetslösheten?

Det är alltid lika kul med debattprogram. I fredas var det debatt om klasskillnaden i Sverige.

Den frågan är inte jag rätt person att svara på men jag har varit i många andra länder och sett hur dem har det. Dem skulle skratta åt oss om dem hörde att vi klagar över vår situation.

 

Jag trodde faktiskt inte att Ylva Johansson var så himla inskränkt och enspårig som hon var. Det var mycket hon satt och påstod som fick mig att bli irriterad.

Inte bara hon utan en hel samling utav fackliga företrädare och vänsterpolitiker. Speciellt en tjej från kvinnopolitiskt forum som sitter och gnäller. Kvinnor jobbar dubbel så mycket mer. Framför allt kvinnor som jobbar på offentliga sektorn. Skojar hon?

 Dessutom sitter hon och säger att det är orättvist att dom som har med pengar har mer tid över på fritiden och att man kan köpa sig mer tid! Då reagerar Ekdal och frågar vad hon menar. Feminist f***an påstår att det är ett samhällsproblem att folk har pengar och kan köpa sig mer fritid. Ekdal höjer ögonbrynen och frågar så du menar att det är fel att vissa har mer pengar än andra. Ja svarar hon rakt ut.

 

Hur kan dem sitta och påstå att bidrag ger mer jobb.

Dem som går på bidrag blir ju latare och latare för dem behöver ju inte skaffa jobb när dem får massa bidrag. Att fastighetsskatten och förmögenhetsskatten har tagits bort gör ju inte att dem arbetslösa slutar söka jobb.  

Kan inte alla idioter bara tänka till? Vart kommer jobben ifrån? Inte ifrån bidrag utan genom att företag får pengar över till att investera och skapa arbetstillfällen.

Ylva Johansson vill ha mer byggjobb och mer transportjobb.

Vilka är det som bygger fastigheter och anställer lastbilschaufförer, inte dem arbetslösa som går på bidrag kan jag säga.

 

Jag och min vän som jag satt och kolla på detta med diskuterade detta med arbetslösheten.

Och var väldigt eniga.

Låter kanske lite drygt men hur svårt kan det vara att skaffa ett jobb?

Vill man ha ett jobb så finns det. Under förutsättning att man är riktig i huvudet.

Det är bara att börja med ett ?skitjobb? bara så att man kommer in i arbetsklimatet.

Arbetslösa är oftast arbetsskygga och lata.   

Det finns ingen som kommer att få en chefsposition eller ett bekvämt arbete utan utbildning.

Det hela går ut på att jobba på sig erfarenheter och meriter. Klättra inom företaget

Så är man inte helt pantad i huvudet så finns det jobb.

Ta mig själv och min kära flickvän som exempel. Ingen utav oss har någon akademisk utbildning bakom oss, men båda två har ett jobb och båda ligger över medelsvensson snittlönen.

 

Tur vi har? Nej vi har jobbat oss fram till det.


För gammal för min egen ålder!

Gjord vuxentestet.

Din vuxenpoäng är: 16.7


Din ålder borde vara 30.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?



Det jobbiga är att jag har varken ICA-kort eller bil och jag har festat på ön Kos.

Ebba Von Sydow

Satt och kolla på "Stina!" på svt24 igår.

Hon hade bjudit in väldigt intressanta profiler och i den skaran är inte Ebba Von Sydow inräknad. Det hon bidrog med i programmet var menlöshet. Hade inte något vettigt att säga eller tillägga. Jag kom och tänka på att Ebba von Sydow är ju Sveriges svar på Paris Hilton fast hundra gånger fulare.

Jag har lämnat Ebba utanför min "allmänbildningsram" så jag vet inte vem hon är och vad hon sysslar med. Det enda jag visste var att hon hade någon koppling till expressen.

Denna tafatta människa blev presenterad som shoppingprinsessa.

Intervjun börjar med att hon erkänner att hon är misslyckad inom allt möjligt.

Vet människan ens vad hon sitter och pratar om? Hon förstår inte hur gräddvita mattor kan vara gräddvita. Ja Ebba kanske för att dom ÄR gräddvita!

Gud vilken jobbig transportsträcka det var att sitta och lyssna på henne.

Trillade av soffan när jag fick höra att flickan tjänar lika mycket som Janne Josefsson, 50 000:- i månaden. Då börja jag fundera kan det vara så att allt bara är ett simpelt PR-trick? Hon kanske inte är den urdumma ytliga wannabe Paris Hilton tjejen.

Jag grunnade över detta ända tills jag blev övertygad att hon är den menlösa blondingen som jag trodde. Hon blev tillfrågad utav Stina Dabrowski hur det känns att vara överklass och får alltid allting hon vill ha. Ebba svara:  

-Jag är inte ifrån överklassen. Jag är ifrån en arbetandeklass för mina föräldrar arbetar.

Tack! Vem fan har påstått att dem som är överklass är arbetslösa?

Bara så ni vet så har Ebba Von Sydows dygn 28 timmar.


David Fincher

Efter den goda lunchen idag så bläddrade jag igenom Värmlands nöjestidning Tryck.

Fastnade på sidan 44.

 

Där inleds månadens filmtips med följande:

-Jag vet inte hur bra koll ni har på regissören David Fincher?

 

Mer koll än vad du har, tänkte jag och läste vidare.

I artikeln nämns endast två utav Finchers filmer. Tre om man räknar med "Zodiac" som artikeln handlar om.

Han har utelämnat "The Game" helt och hållet.

Vilken stor miss! För om man ska prata om hur begåvad David Fincher är så måste man ta upp hans tre filmer ifrån 90-talet.

Fingertoppkänslan och perfektionisten som Fincher besitter återspeglas i dessa tre filmer "se7en" (1995) "The Game" (1997) och "Fight Club" (1999).

I dessa filmer sitter man på helspänn hela filmen igenom och försöker klura ut svaret på gåtorna. Personligen tycker jag att David Finchers signum är slutet utav filmerna. Här sitter man och tror att man har stenkoll på läget men i sista scenerna så vänder filmen totalt. Det görs en total omvändning.

Tror inte jag är den enda som satt efter att filmen var slut och tänkte igenom filmer från början och gick igenom bit för bit när man hade resultatet i handen när man såg hans filmer för första gången.

Andra gången man ser filmen så lägger man till alla detaljer som blir så uppenbara när man vet slutet. Det är då man inser vilket geni David Fincher är.
image10image9image11


Dont know what youve got till its gone

Är det inte konstigt att man aldrig inser vad man har förens man förlorat det?Hemskt, varför kan man inte inse att man är världens lyckligaste och förstår värdet i det man har.Jag gjorde inte det, så här står man och inser att man har mist det värdefullaste man har haft hittills i sitt liv.Och inget kan man göra åt det. Lätt och vara efterklok men det hjälper inte. Något som verkligen inte hjälper är att låsa in sig och gråta bort det. Går inte! På utsidan ser allt ok ut men det är på insidan det tär så hemskt mycket.Ställer mig själv frågan varför om och om igen. Det jobbiga är att någon annan kommer att ha det jag en gång hade. Och det är folk som gör allt för att jag inte ska få tillbaka det jag en gång hade. Bara det knäcker en.Jag har kommit till insikt att det jag har förlorat är förlorad för alltid. Känns jätte besvärat att intala sig själv det hela tiden men det är ren fakta. Min mamma är världens klokaste människa och hon säger alltid till mig att här i livet får man ingenting, man förtjänar saker och ting. Ibland önskar man att åtminstone kunde snabbspola framåt nu när man inte kan dra tillbaka tiden. Men det går inte att fly undan verkligheten. Sånt är livet. På ett ögonblick gå från världens lyckligaste kille med långsiktiga planer för tre stycken till och vara en bedrövad kille som ensame tar dag för dag.



image2


Stora bokningen

Otroligt mycket på jobbet nu. Hela dagen igår från kl 10:00-00:00 förberedde vi inför den stora bokningen som är idag. Och idag har jag vart här från 08:30 och sprungit runt som en zebra och hjälpt till överallt i huset.Lite påfrestande att folk kommer och ställer samma frågor om och om igen. Och detta efter att man har haft genomgång med dem 10 min tidigare. Min nuvarande chef har förklarat för mig hur det hela ligger till. Ca 10% utav den skaran man har genomgång med inför en stor bokning är frånvarande. Han har nämligen förklarat för mig vad dem tänker på.Han är ganska frispråkig men han påstår att alla som kommer fram och frågar en fråga man precis har förklarat på genomgången stod och tänkte på hur ont dom har i röven pga att deras pojkvän inte tog det försiktigt igår.Säga vad man vill om det . Men med vetskap om varför dem kommer fram och frågar igen så kan man inget annat än bara le och svara på deras frågor om och om igen. Fram till denna tidpunkt  har bokningen varigt felfri. Hoppas det håller i sig hela vägen fram.Runt 01:00 inatt är vi klara och då ska jag hem och ta mig en skön whiskey och slappa i soffan.

Sååå rolig kille

Här går man runt och funderar vad man ska skriva i bloggen.
Har ju länge gått runt och funderat på att skaffa blogg, men alltid kommit fram till samma slutsats. Det är ?ute? med blogg.

Folk omkring en säger att man är såååå rolig kille som ligger inne med en hel del anekdoter.Och så mopsar man upp sig och tycker att man har så otroligt händelserikt och fartfyllt liv.
Då borde ju en blogg vara perfekt, där man kan dela med sig utav sitt jetset liv tycker man.Men ändå så har jag ingenting vettigt att skriva.Konstigt?
För att trösta sig själv lite, så måste man komma på ursäkter som är någorlunda logiska:
1.       Det är en skiten onsdag vem har något bra att skriva en onsdag?
2.       Man kan ju inte skriva ner allt som händer i livet här i bloggen. Det är ju och blotta sig.
3.       Det låser sig för mig innan jag ska logga in på bloggen.
Undrar verkligen varför det är så.Det är inte bara när jag skall blogg det låser sig för mig, det händer när jag ska prata med vissa personer.Hur underligt som helst  för mitt jobb går ut på att prata och kommunicera. Jag kommunicerar via mail, telefon, fax och öga mot öga med all sorts kunder helt utan problem. Jag kan ha visning för upp till 40 personer, föredrag för upp 70 personer och framför allt lunchmöten med människor som jag aldrig har träffat eller har något som helst gemensamt med.Och dessa är till 97% Vd:s, platschefer, regionchefer mm alltså massa hotshot som vi kallar dom. När man pratar med hotshotsen så går käften i ett och man har svar på allt.Men inte när man ska prata med vissa personer privat. Det kan låsa sig helt. Jag har två kollegor på jobbet jag pratar med varje dag, men jag stakar mig fram och börjar flacka med blicken och stamma. Det bara låser sig. Samma sak med vissa kompisar när man är bestämd och ska ta upp något obekvämt så låser det sig också i 9 utav 10 gånger. Detta måste gå och bota frågan är bara hur?

75%

Tre utav fyra. ganska nöjd med resultatet ändå.
Punkt ett, tre och fyra bockade jag av.
Drog till jobbet en timme tidigare och förberedde tvåan där.
Så man kan säga att jag klarade todolistan till 100%

Helgen har vart innehållsrik kan man säga.
Mestadels negativa ting. Känner att ångesten kryper tillbaka så jag går inte i på det.Men det är så underbart och veta att man har så goda vänner som ställer upp i vått och torrt.Dom riktiga vännerna kliver kram och dom falska tar ett steg tillbaka när det kommer till krita.
M som hjälpte mig i fredag natt är en sådan vän som går eld och vatten för en vän. Och jag vet att man ska värna om sådana vänner för att dom växer inte på träd.

Trodde inte man kunde få träningsverk i hårsäckarna. Men det har jag nu tack var det MTV
Har aldrig förstått mig på folk som sitter och kollar på musikkanalen MTV.
Men i lördags eftermiddag öppnades mina vyer lite mer.

Jag slog på MTV där Coldplay uppträdde live. Herregud, kan dom göra dåliga låtar? All hår på kroppen bara reste sig. Och när det var slut så bjöd MTV på top-ten med Justin Timberlake det var ju inte heller så tråkigt.

 -håll i vännen som du har kär. Sånt är livet, sånt är livet Så mycket falskhet bor det här Den man förlorar, vinner en annan Så håll i vännen som du har kär.

RSS 2.0