Överskattat

Nyår är en klar tvåa på "årets mest överskattade dagar", tätt efter juldagen och strax före namnsdagen.

Folk planerar i månader vad de ska göra på nyår. Tycker det är synd om dem. Efter flera månaders planering kommer stora dagen. De gör sig fina och försöker göra en stor grej utav det hela och lägger ner hela sin själ.
Men ändå så slutar det nya året likadant år efter år. 00:15 nyspydd pga av för stor konsumtion utav billig impoterad mousserande vin ifrån tyskland som de har köpt utav en "pågränsen" peddo med ursprung utav forna jugoslavien som tar ett överpris för att kunna betala sin hyra till lyan på Rud. Antinge de eller trosorna nere vid anklarna. I båda fallen så är det game over kl 00:30. Underbar start på nya året. Gott nytt!
En annan sak som jag inte kan släppa helt är som också rör nyår är alla idioter som samlas vid torget.
Kan någon förklara för mig varför alla ungdommar ifrån Kronoparken och Rud samlas vid torget strax innan tolv slaget? De sitter verkligen hemma och förkrökar fram till kl 23 sen springer de till kiosken och pantar sina ölburkar och tar bussen ner till torget.


Jag har lyckligtvis besparat mig all möda, panik och stess inför morgondagen och jag skall göra mitt bästa för att behålla mina underkläder på och att inte spy.
Ha så kul på torget!

- Jag tänker aldrig på framtiden. Den kommer snart nog ändå. Albert Einstein (1879-1955)


Mamma och Pappa

Det är så himla underbart att alltid ha två personer som jag vet alltid finns där för mig. I vått och torrt.
Hur jävlig jag har vart eller hur dålig jag än har vart på att höra av mig så finns mina föräldrar där för mig, de är min trygghet.

Varje gång jag hälsar på mina föräldrar så blir jag behandlad som mamma och pappas lilla ängel som aldrig blir vuxen i deras ögon.
Frukost lagad varje morgon, bäddad säng och kläderna hinner jag knappt ta av mig innan de får sig en omgång utav tvättmaskinen och torktumlaren.
Varje morgon och kväll så frågar de om jag har borstat tänderna, säger till mig att jag inte ska dricka så mycket cola för det är inte bra för tänderna.  De inser inte att jag inte är fem år längre. Men jag njuter utav den uppvaktningen jag får, så länge det inte är "in public", det är det alldeles för ofta.

Tex när jag kollade på en vårjacka. Den stekigaste "it"killen som jobbade i butiken hjälpte mig med jackan när mamma glider fram och tycker till.

- Men lilla gubben, du kan ju inte gå runt i den där jackan. Den är alldeles för kort, du kommer frysa och bli förskyld.

Eftersom detta har hänt ett X antal gånger så vet jag att det bästa är att inte argumentera emot mamma för då säger hon ännu mer saker som kommer att få mig att vilja bli osynlig.

Pappa är inte bättre han. På något sätt lyckas han alltid hitta det absolut fulaste plagget i hela butiken och är helt seriös när han kommer fram till mig när jag står med stekarsäljaren och tycker att jag ska köpa den. Det händer varje gång vi är ute.

Pappa har en standardfras som han använder varje gång det är dags för betalning.

-Det är 30 % REA på dem va?

Eftersom även detta har hänt ett X antal gånger så har jag statistiken om vad svaren blir alldeles färskt i minnet.

7 utav 10 har stenkoll. De ursäktar sig och förklarar att det inte är något nersatt pris. Det måste ha blivit något missförstånd. Då brukar pappa skratta till och förklara att han bara skoja

2 utav 10 ringer de på någon som har stenkoll på rabatten eller springer iväg till hyllan och kollar. Pappa kollar på mig blinkar med ögat och tycker att han är stråt vassare än Johan Glans. I detta fall så säger han bara att han skämta om de inte har lagt ner för mycket möda som de för göra i vissa fall.

1 utav 10 har inte koll och ger oss 30% rabatt. Här så nämner pappa inget om skämtet. Och jag får höra hur grym han är resten utav dagen. 

Jag måste ha blivigt mogen nu för jag tyckte inte det va så himla pinsamt när de gjorde sina typiska mamma och pappa klassiker.


Juldagen

Dagen D när det gäller utgång.

Det finns många olika argument och teorier om varför alla vill gå ut denna dagen.

Jag köper inte något utav dessa.

Har inte vart ute och festat en enda gång på juldagen.

Chockerand? Kanske. Idag har jag blivit nerringd och smsad utav folk som jag känner och inte känner som vill bli uppskrivna på listan och kl är inte ens 20:00. Tillslut fick jag stänga av telefonen.

Inte en enda blir uppskriven ikväll och det tycker jag är ett rättvist straff för de som verkligen måste gå ut när alla andra går ut.


God jul!

Jag gjorde ett massutskick och önskade alla på min telefonbok en god jul.

I år slipper jag radera ett enda nummer för alla svarade och önskade mig en god jul.


Svenska språket

Varför avskaffar vi inte det svenska språket och ersätter det med engelskan?

Det svenska språket blir bara begripen i Sverige och Norge. Hur värdelöst är inte det?


Det finns bara positiva aspekter i att ha engelskan som första språk.

Vi skulle klara oss mycket bättre ute i vida världen och fram för allt slippa skämmas för våra

pinsamma uttal.


Våra barnbarn skulle vara mycket tacksamma om vi gjorde detta. För den engelskan vi lär oss i skolan fungerar bara i en vecka på magaluf. Det räcker inte bara med att nöta in engelska via skolböcker man måste använda språket också.


Dessutom skulle det underlätta att konversera med alla dessa "nysvenskar"


RSS 2.0